Wrattenbehandeling – Huisartsenpraktijk Bottendaal – Nijmegen

Huisartsenpraktijk Bottendaal

Gezondheidscentrum Bottendaal ligt midden in de wijk Bottendaal nabij het centrum van Nijmegen. Patiëntvriendelijkheid is voor ons een groot goed!

Afspraken met patiënten duren 15 minuten en wij proberen laagdrempelig bereikbaar te zijn. Wij horen het graag als er op- of aanmerkingen zijn over onze praktijk.

Wij werken volgens de laatste medisch inhoudelijke richtlijnen, dit is ook de reden dat de doktersassistente zal vragen naar de reden voor het consult.

Er werken 3 huisartsen, 1 huisarts in opleiding, 4 doktersassistentes, 1 praktijkondersteuner somatiek en 2 praktijkondersteuners GGZ.

De huisartsenpraktijk is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 10.30 uur, tussen 11.00 uur en 12 uur en van 14.00 uur tot 16.30 uur.

Wij verzoeken u bij voorkeur 's ochtends te bellen voor het maken van afspraken of het opvragen van uitslagen.

Het gezondheidscentrum is rolstoelvriendelijk!

Spoedgevallen

Voor spoedsituaties en overleg met andere disciplines zijn wij van 8.00 uur tot 17.00 uur bereikbaar.

Wrattenbehandeling

Algemene informatie over wratten

  • Wratten worden veroorzaakt door een onschuldige virale huidinfectie die over het algemeen spontaan geneest zonder littekenvorming.
  • Wratten hoeven alleen behandeld te worden als u er veel last van heeft. Voetwratten bijvoorbeeld kunnen pijn doen bij staan of lopen.
  • De behandeling van een wrat geeft vaak meer klachten dan de wrat zelf.
  • Meer informatie over wratten en behandeling daarvan kunt u vinden op de website van thuisarts:
  1. https://www.thuisarts.nl/wratten/ik-heb-last-van-wratten
  2. https://www.thuisarts.nl/wratten/mijn-kind-heeft-last-van-wratten

Behandeling binnen de huisartsenpraktijk

  • Vaak wordt in eerste instantie een afwachtend beleid gehanteerd, omdat wratten vaak vanzelf weer verdwijnen en behandeling ook bijwerkingen kan geven. Als dit niet het geval is, mag u ten alle tijde een afspraak maken op het spreekuur.
  • Wij beschikken over permanente stikstof in onze praktijk, dus u kunt ons gewoon bellen om een afspraak te maken.
  • De assistente behandelt alleen hand- en voetwratten. Voor wratten elders op het lichaam gelokaliseerd, raden wij u aan een afspraak te maken op het spreekuur van de huisarts. Ook als u twijfelt of het een wrat is adviseren wij u ook een afspraak te maken bij de huisarts.